Reisebrev fra Sanderevyen

Gjengen på tur! Fra venstre- Ingrid Bjørge Auestad, Else Sorkmo og Martine Tollefsen. Foto- Sanderevyen

Det er ikke alle gitt å kunne reise på festival. For det første så koster det skjorta, for det andre så er det midt i fellesferien – så det å få reisestøtte er en kjempeviktig motivasjon.
 
Norsk Revyfestival er Norges morsomste festival, bare spør alle de 4000 amatørskuespillerne som, siden oppstarten i 1987, har tatt imot applausen fra enda flere tusen publikummere på Høylandet. Det kan virke som rein galskap å invitere til humorfest på en åker innerst i Namdalen, i ei bygd med knappe tusen innbyggere, men takket være ståpåvilje fra utallige frivillige, og entusiastiske revygærninger fra hele Norge, forvandles den lille bygda til et revyrike annethvert år.
 
Selve konkurransen består av fem semifinaler hvor hundre innslag skal bli til 20. Disse 20 havner igjen i den endelige finalen, hvor sju NM-titler skal deles ut. Under årets festival fikk vi «Beste musikalske innslag!»
 
Det er ikke bare ære og berømmelse vi er ute etter når vi reiser på festival. Vel så viktig er nettverksbygging og faglig utvikling. Festivalen skaper nye arenaer for samspill. Blant annet har vår deltakelse på revyfestivaler medført samarbeid på tvers av fylkesgrenser. I løpet av året skal vi gjennomføre et samarbeidsprosjekt med ei revygruppe fra Flisa. Denne gruppa inviterte også vi som gjesteartister på vår revy i mars. Uten støtte fra Vestfold Teaterråd hadde ikke dette vært mulig å få til.
 
En av de støtteordningene som vi virkelig setter pris på, og som vi stadig kommer tilbake til, er nettopp ordningen: «Å ta en forestilling eller en del av en forestilling til festival i inn- eller utland».
 
Tusen takk!