Kurs i Forumteater

Vestfold Teaterråd besluttet i 2016 å sette Forumteater opp som ett av sine satsningsområder. Derfor gleder vi oss til å holde kurs i dette 27.01 og 28.01. Meld deg gjerne på! Selv var vi deltakere i  en masterclass i emnet med Julian Boal – sønn av teaterretningens grunnlegger – Augusto Boal. Her kan du lese mer om hans faglige virke: http://www.acm5.com/vgs/1_tegnspraak/pdf_bilder/Augusto%20Boal.pdf

Vi var så heldige å delta i masterclass
Forumteater. fv. Else Sorkmo, Julian Boal og Elin Feen

Vi gleder oss veldig til å gi deg introduksjonskurs i Forumteater!
Over to dager presenterer vi grunnleggende teknikker og metoder innen Forumteater.
Målgruppe: Alle som er nysgjerrige på hvordan man kan bruke og delta i forumteater, enten i teaterlaget, på skolen eller på andre steder i møte med mennesker.

Forumteater er et kort teaterstykke med etterfølgende deltagerbidrag i løsning av stykkets konflikt.

Prosessen i forumteater er styrende.
Det er et interaktivt teater hvor typiske utfordringer og konfliktsituasjoner fra hverdag og samfunn iscenesettes. Ved spill for andre blir publikum dratt inn i debatt om hva spillet har vist, og får mulighet til å avgjøre løsningsforslag i spillet. Det kan skje ved at skuespillerne prøver ut (improviserer) publikums forslag eller at publikummet selv spiller med.

Det typiske forumteaterstykket er på ca. 20 min., eller et antall scener som varer ca. 5 min. hver, alt etter formål.

Forumteater virker sterkt engasjerende på publikum!

I kurset blir du kjent med mange nye, og kanskje ikke så nye teknikker og øvelser, og du er med på å forme spennende problemstillinger som lett lar seg gjøre å ta med videre «hjem». Instruktørene for kurset er blant landets ledende forumteaterspillere, og bruker til daglig teknikken i arbeid med mennesker. Spesielt er metoden utarbeidet for å rydde opp i/belyse konflikter, men som sagt – teknikkene og øvelsene kan brukes over alt og til alt!

Kurset koster kr 200 og krever ingen forkunnskaper. Det er for alle – både medlemmer og ikke medlemmer, da det faller klart innenfor Vestfold Teaterråds særskilte satsningsområde
Alder: fra 17 år og oppover

Dato: 27.01-28.01

Sted: Fjellborg Ungdomslokale, Våle https://www.google.no/maps/place/Fjellborg/@59.4169085,10.2812521,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x272bbcd727c966b6!8m2!3d59.4169085!4d10.2812521
For mer informasjon: Ta kontakt med Elin Feen på 91176872 eller på elin@vestfoldteaterrad.no

Om instruktørene:

Kari Anne Næss er utdannet skuespiller og har en bachelorgrad i Kultur og Kommunikasjon. Hun tar nå videreutdanning i kunst- og uttrykksterapi ved Norsk Institutt for Kunst- og Uttrykkskommunikasjon, samt masterstudium i Konflikthåndtering og fredsbygging gjennom kunst- og uttrykksmetode ved European Graduate School. Fra 2009 har hun virket som skuespiller, koordinator og veileder i flere ulike forumteater- og anvendte dramagrupper. Hun har jobbet med forumteater og Gatemegling for ungdom i Kirkens Bymisjon. Kari Anne har også arbeidet som grunnskolelærer, barnehageassistent og ungdomsarbeider i flere år.

Eliann Stålem Berg er antropolog og scenekunstformidler. Har bred erfaring fra bruk av De undertryktes Teater i Helse/Sosialfeltet. Hun etablerte Act2 forumteater i 2008, som siden har produsert opp mot 30 forumteaterspill.Oppdragsgivere har vært Utdanningsforbundet, Gatemegling, NAV og Røde Kors. Eliann jobber også som prosjektleder på Fontenehuset Asker, hvor hun har etablert en forumteatergruppe for mennesker med psykiske utfordringer.